Община Пловдив най-после пусна  обществената поръчка за изграждането на система

...
Община Пловдив най-после пусна  обществената поръчка за изграждането на система
Коментари Харесай

„Надграждането” на системата на „Индра” ще струва 12 млн. лева, добавят в нея и Синя зона

Община Пловдив най-сетне пусна  публичната поръчка за построяването на система за ръководство на градския превоз и електронното таксуване.  Предметът й е  „ Надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на публични услуги за градска подвижност “.  Прогнозната стойност на поръчката е 12 млн. лв. без Данък добавена стойност, а видно от документите „ надграждането ” напрактика ще бъде създаване на напълно нова система.
Прочетете още
Фирмата, която бъде определена, ще трябва  да надгради и модернизира съществуващата система за ръководство на градския транспорт  посредством доставка и апаратура на съоръжение и програмен продукт, обезпечаващи усъвършенстване на успеваемостта на действие на Системата за ръководство на градски превоз, както и да поддържа услугите по надзор на таксите в Синя зона.

Изпълнителят ще би трябвало да достави съоръжение и централизиран програмен продукт, както и подобен за преносимия състав на транспортните средства от градския превоз.

Също по този начин да обезпечи портативни ръчни четящи устройства за надзор на пасажерите в градския превоз и за надзор по редовността на паркирането - контрольорски устройства, както и съответния прибавен програмен продукт.

Друго условие е за портал. за възникване на транспортните документи – смарт карти за градския превоз.

За Синя зона би трябвало има модули за ръководство на използването на насилствени ограничения при погрешно паркиране; ръководство на служебни абонаменти; за ръководство на локално паркиране по местоживеене; модул за надзор и отчетност на продажби на талони.

Фирмата ще има ангажимент и да образова чиновниците на Община Пловдив за боравене със  софтуера и устройствата, които  ще достави.

Видно от документите, на процедура съвсем всичко ще бъде ново, а от системата на „ Индра ” съвсем нищо няма да се употребява.

Оферти ще се одобряват до 21 октомври, а откакто се подписа контракт компанията ще има ангажимент  до 3 месеца да достави оборудването, а след още 9 да го вкара в употреба.

Възложител на поръчката не е зам.-кметът по превоз Тодор Чонов, а шефът на отдел „ Обществени поръчки ” Тодор Тодоров.

Очаквайте детайлности за това какво ще съставлява новата система за градски превоз и паркиране!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР